T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ELAZIĞ / KOVANCILAR - Şehit Tabip Teğmen Yüksel Demir İlkokulu

EBA Kullanım Oranları Ve İstatistiklerini Görüntüleme

EBA Kullanım Oranları Ve İstatistiklerini Görüntüleme

   

Eğitimde Bilişm Ağı kısaca EBA Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan eğitsel bir içerik sitesidir. EBA' da idareciler için olduğu gibi öğretmen ve öğrenciler için de içerikler bulunmaktadır. Son zamanlarda yapılan EBA fatihi tarzı projeler ile EBA' nın kullanımı özendirilmeye çalışılmaktadır. Ayrıca EBA' nın daha sık kullanılması konusunda sık talimatlar gönderilmeye başlanmıştır. Bu nedenle okullarda EBA kullanım oranları araştırılmaya başlanmıştır. EBA' ya kayıtlı öğrenci ve EBA' ya kayıtlı öğretmen istatistiğinin yanı sıra EBA' yı aktif olarak kullanan öğrenci ve öğretmen oranları da incelenebilmektedir.

EBA Kullanım Oranları Görüntüleme

EBA kullanım oranları ve istatistiklerini görüntülemek için eba.gov.tr adresine giriş yapıldıktan sonra sağ üstte bulunan GİRİŞ butonuna tıklanır. Ardından MEBBİS bilgileri ile giriş seçeneği seçilir. Ardından gelen ekrandan okul müdürünün kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapılmalıdır. Kurum şifresi veya okul müdürü dışında başka rollerle giriş yapılırsa EBA istatistikleri görüntülenemeyecektir. Giriş yapıldıktan sonra resimdeki gibi okul müdürünün isminin üzerine tıklanır ve gelen açılır menüden Raporlar seçeneği seçilir.

 

eba kullanım oranları

Raporlar bölümüne girildikten sonra yetkili olduğunuz kurum seçimi yapılmalıdır. Tek okulda yetkili iseniz direk okul istatistikleriniz karşınıza gelecektir.

İlk olarak EBA kayıt oranları raporu öğrenci ve öğretmen bazında karşınıza gelecektir.

 

eba kayıt oranları

Resimde öğrenci ve öğretmen kayıt oranları gösterilmiştir. Öğrenci kayıt oranı öğrencinin EBA Ders' e kayıt olan öğrencilerin oranıdır. Sadece E- Kurs sistemine giren öğrenciler sisteme kayıtlı sayılmamaktadır. Öğretmen kayıt oranlarında da aynı durum geçerlidir. Öğretmen sayısı hesaplanırken okulda görev yapan tüm öğretmenler dikkate alınmaktadır. Ücretli, sözleşmeli, görevlendirme, Fatih Projesi Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni, Müdür ve Müdür yardımcıları da bu listeye dahildir.

Sağ tarafta bulunan aktif kullanıcı bilgileri bölümü ile sıra son bir gün, son 7 gün, son 30 gün ve son 90 gün içerisinde EBA sistemine en az 1 kere giriş yapan öğretmen ve öğrenci bilgilerini inceleyebilirsiniz.

EBA Anlık Kullanıcı İnceleme ve Sıralamalar

Kayıt oranları bölümünün altında EBA kullanım oranları na ek olarak anlık kullanıcı sayısı bilgisi ve günün saatlerine göre kaç kullanıcının sistemi kullandığını inceleyebilirsiniz. Bu bölüm anlık olarak güncellenmekte olup günde bir sıfırlanmaktadır. Bu bölümde sadece bulunduğunuz güne ait bilgiler yer almaktadır. Önceki günlere ait bilgiler bu bölümde görünmemektedir.

eba anlık kullanıcı bilgileri

Bu raporun altında ise  okulun EBA kullanımına göre İlçedeki diğer okullardaki sıralaması görünmektedir. Bu bölümde kullanıcı sayısı, yüzde olarak kullanıcı kayıt oranı, giriş sayısı, saat olarak kullanım süresi, ortalama kullanım süresi ve kullanıcı başına ortalama kullanım süresine göre sıralama yapılabilmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.12.2019 - Güncelleme: 28.12.2019 01:58 - Görüntülenme: 6408
  Beğen | 3  kişi beğendi