ELAZIĞ / KOVANCILAR - Şehit Tabip Teğmen Yüksel Demir İlkokulu

Nis

1.Sınıflar Matematik Dersi Tam ve Yarım Saatler Etkinliği

Nis

• Kişilikli, başarılı,  dürüst ve ideal öğrenci davranışı sergileyen öğrencileri ödüllendirmek ve onurlandırmak, öğrencileri olumlu davranmaya yönlendirmek, örnek öğrencileri seçerek başarılı, ahlaklı, terbiyeli ve saygılı olmanın teşvik edici davranışlar olduğunun önemini kavratmak ve öğrencilerdeki okula uyum sürecini etkinleştirmek amacıyla Haftanın Öğrencileri çalışması düzenli olarak yürütülmektedir. Seçilen öğrencilerimize hediyeleri verilmiştir. İşte bu hafta seçilen öğrencilerimiz:

Mrt

Yapılan deneme sınavında başarılı olan, derece yapan öğrencilerimize hediyeleri verildi. Emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz

Ock

ANA SINIFI B ŞUBEMİZDEN BASİT DÜZEY KODLAMA ETKİNLİĞİ. EMEĞİ GEÇEN ÖĞRETMENİMİZE VE ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Ock

12-18 Aralık Yerli Malı Haftası (Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası), tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli tüketim bilincini oluşturmak için her yıl okullarda belirli gün ve haftalar kapsamında kutlanıyor.

Yerli Malı Haftasının Amacı ve Kazandırdıkları ise;

- Tüketimde tutumu, tüketimden çok yatırım yapmaya teşfik etmek

- Tutumun önemini kavratmak

- Küçük yaştan tutumlu olma alışkanlığı kazandırmak

- Türk mallarını tanıtmak

Ana sınıfı B şubemiz Tutum yatırım ve Türk malları haftasını kutladı. Tutumlu,yerli,israf,birikim kavramlarini ele aldı. Yerli ve milli ürünlerimizden araçlarımız hakkında konuştu. Emeği geçen öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Ana sınıfı B şubemiz öğrencileri, 7 rakamını öğrendiler. 7 rakamını pekiştiren oyun etkinliğini oynadılar. 7 rakamından pastamızı afiyetle yediler. 7 gözlü mikrop etkinliğini yaptılar, çocuklar bir mikrobun yüzü nasıldır yapmaya çalıştılar. Emeği geçen öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Ana sınıfı A şubemiz " Tavşan Ailesi''sanat etkinliği yaptı.Konu ile ilgili sohbet ettiler.

Öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyor,başarılarının devamını diliyoruz.

Ock

Ana sınıfı B şubemiz, veli katılımında çocuklar kulahta kek süsleme etkinliği yaptılar. Emeği geçen öğretmenimize, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ederiz. 20:26

Dünya Çocuk Günü

·         Çocuklara her şeyden önce sahip olduğu haklar okundu.

1-           Her çocuk bu bildiride belirtilen haklardan yararlanmalıdır. Hiç bir çocuk ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasal inanç nedeniyle ayrı tutulamaz.

2-            Her çocuk korunacak ve özel bakım görecektir. Çocuğun iyi koşullar altında, zihnen, bedenen gelişmesi sağlanacaktır. Buna ilişkin düzenlemeler yasalarla güvence altına alınacaktır. Bu amaçla hazırlanacak yasalarda çocuk yararına olacak durumlar göz önünde tutulacaktır.

3-            Her çocuk doğduğu andan başlayarak isme ve yurttaşlığa hak kazanmalıdır.

4-            Çocuk, sosyal güvenlikten yararlanmalıdır. Sağlıklı büyüyüp gelişmesi için gereken her çaba gösterilmelidir.

5-            Sakat çocuklar için özel bakım ve eğitim uygulanmalıdır.

6-            Çocuktan sevgi esirgenmemelidir. Ailesi olmayan ve yoksul çocuklara özel ilgi gösterilmelidir.

7-            İlkokul eğitimi parasız ve zorunlu olarak çocuğa sağlanmalıdır. Çocuklar genel bilgilerini arttıracak, yeteneklerini geliştirecek toplumsal sorumluluklar yüklenecek biçimde eğitilmelidir. Çocuğun eğitiminden sorumlu kişiler eğitime, öğretime ayrı bir özen göstermelidir. Çocuk; bir tür eğitim olan oyun oynamak ve dinlenmek olanaklarına sahip olmalıdır. Yöneticiler çocuklara bunları sağlamalıdır.

8-            Sosyal yardım ve korunma konusunda çocuk ilk düşünülen olmalıdır.

9-            Çocuk her tür kötülük ve sömürüden korunmalıdır. Çocuk, her ne biçimde olursa olsun alım satım konusu olmamalıdır.

10-         Çocuk ırk, din ve insanlar arasındaki ayrılık yaratan baskılardan titizlikle korunmalıdır.

·         Çocuklarla birlikte şiirler okundu.

DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ

Dünya çocuk gününde,

Neşeliyiz hepimiz.

Bizi mutlu yapana,

Çok teşekkür ederiz.

Evet bugün küçüğüz,

Yarın büyüyeceğiz.

Sizin işlerinizi,

Bizler yürüteceğiz.

ÇOCUK

Böyle çıtır çıtır

Çıtırdamazdı ocaklar

Mırıl mırıl

Ninni bilmezdi dudaklar

Neye yarardı oyuncaklar

Ve soğurdu, yavrum, kucaklar

Arif Nihat ASYA

Ock

Ana sınıfı A şubesi öğrencilerimiz 6 rakam ile öğrenmeye devam ediyorlar. Öğrenmenin eğlenceli halleri ile de daha önce öğrendikleri rakamları pekiştirme fırsatı buldular. Emeği geçen öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz

Ara

Türk milletinin büyük kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü vefatının 85. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz. Etkinlikte emeği geçen öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili okulumuzda 15 TEMMUZ ÇOCUK GAZETESİ ÖZEL SAYISI çıkarılmıştır.

Ara

Türk milletinin büyük kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü vefatının 85. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz. Etkinliği yapan öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Haz

4-B SINIFI ÖĞRENCİLERİ ÇEVRELERİNDE BULUNAN MADDELERİN SICAKLIKLARINI ÖLÇTÜ. ISININ SICAK CİSİMDEN SOĞUK CİSME DOĞRU AKTARILDIĞINI FARK ETTİ. ISI VE SICAKLIK ARASINDAKİ FARKI ÖĞRENDİ. OKUL MÜDÜRÜMÜZÜN HEDİYE ETTİĞİ TERMOMETRELERLE  ISI ALIŞVERİŞLERİNDE SICAKLIK DEĞİŞİMİNİ TESPİT ETTİ. EMEĞİ GEÇEN OKUL MÜDÜRÜMÜZE, ÖĞRENCİLERİMİZE VE ÖĞRETMENİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.

May

Atık materyalleri geri dönüştürerek oyuncaklarımızı tasarladık. Çocuklarımız yaratıcılıklarını kullanarak atık malzemeleri güzel ürünlere dönüştürdük.

Anasınıfı B şubesi öğrencilerimize ve öğretmenimize teşekkür ederiz.